Kunstaas kleur

kunstaas kleur pluggen

Kunstaas is in de meest bonte kleuren te krijgen. Maar met welke kleur vang je nu het beste? Hier verschillen de meningen nogal over. Toch zijn er enkele richtlijnen waar je rekening mee kan houden.

Kunstaas kleur water

Het viswater waar je vist kan bepalend zijn voor de kleur kunstaas die je kiest. In troebel water is het zicht van roofvissen een stuk minder dan in helder water. Toch vangen zij hier hun prooi omdat ze gewend zijn aan prooivissen die opgaan in de troebele omgeving. Je kan in dit soort wateren het beste kunstaas gebruiken dat overeen komt met de kleur van het water. Denk hierbij aan de kleuren bruin, groen en oranje. Geel is ook nog een optie. In helder water, daarentegen, komen natuurlijke kleuren zoals zilver en transparant beter tot hun recht. Met dit soort kleuren komen de roofvissen ook in aanraking als ze zelf in helder water op jacht gaan. Kortom, pas je kunstaas aan de kleur van het water aan.

Kunstaas kleur prooivis

De  kleuren en patronen van de prooivissen die in het viswater voorkomen zijn belangrijk om in de gaten te houden. Zit er veel rietvoorn, dan kan het geen kwaad om met rode accenten (kleur van hun vinnen) in je kunstaas te werken. Kunstaas spinners zoals de Mepps Lusox en de Ondex spinner spelen hier mooi op in door de rode pluim haar die ze om hun dreg hebben zitten. Zit er veel baars in het water, reken dan maar dat snoek en snoekbaars klaar staan om kunstaas met baarskleuren en strepen aan te vallen. Zijn de prooivissen over het algemeen donker van kleur (vaak in troebel, donker water) dan kan het geen kwaad om wat donkerdere kleuren te gebruiken. Zit er vooral veel lichte prooivis, dan maak je meer kans als je met licht of zilverkleurig kunstaas vist.

Wek agressie op

kunstaas kleur swimbaits

In sommige gevallen wil de roofvis niet echt loskomen. Om hem dan toch over te halen om toe te slaan willen opvallende kleuren nog wel eens helpen. Het aanbod van kunstaas in felle kleuren is enorm. Zelfs neon en fluorescerend  geel, roze, groen en oranje zijn te krijgen. Dit lokt agressie uit waardoor je aan het einde van een visdag wel eens op een mooie vangst kan terugkijken. Kunstaas pluggen dat dit vaak doet zijn bijvoorbeeld de Pikefighter, de Iris Underdog, en de Fat Iris van Spro. Naast de agressie van de roofvis kunnen felle kleuren kunstaas ook wel eens goed werken bij donker weer of heel troebel water. Zo valt het kunstaas beter op waardoor je de kans op een mooie vangst vergroot.

Kunstaas kleur vertrouwen

Het klinkt misschien als de bekende open deur maar de meeste vissers zullen het er roerend mee eens zijn dat vertrouwen in de kleur van je kunstaas erg belangrijk is. Noem het bijgeloof, maar juist als je vertrouwen in de kunstaas kleur hebt zal je langer mee doorvissen en wellicht ook met wat meer gevoel aan de gang gaan. Dat betaalt zich zonder meer uit. Vis dus met een kleur kunstaas waar je zelf vertrouwen in hebt!

Een greep uit ons kleurrijke kunstaas assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.