Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Salmo

salmo kunstaas logo

Het merk Salmo staat bekend om haar goed vangende kunstaas pluggen en jerkbaits. Maar waar staat Salmo precies voor en wat zijn de pluggen en jerkbaits die dit merk zo groot hebben gemaakt? Wij zetten een aantal feiten voor je op een rij en geven je een overzicht van de bekendste producten.

Salmo achtergrond

Salmo is in 1991 in Polen opgericht door Piotr Piskorski. Vanaf het begin af aan heeft het merk zich volledig op het vissen met kunstaas gericht. Kunstaas vissen is niet altijd makkelijk en zit vol geheimen. Welke vis vang je met welk kunstaas? In welke omstandigheden gebruik je welk kunstaas? Hoe maak je kunstaas zodat het in de juiste omstandigheden werkt? Dit zijn de grote uitdagingen van Salmo geweest. Daarbij heeft het merk zich vooral gericht op het bedenken van kunstaas pluggen en jerkbaits die in verschillende omstandigheden werken. Naast haar producten hecht Salmo veel waarde aan de vissport zelf. Catch en release wordt actief gepromoot. In 2016 is het merk overgenomen door het Britse Fox International. Piotr Piskorski blijft echter bij Salmo betrokken en zal vanuit Fox International al hun goede producten blijven ontwikkelen

salmo divers kunstaas

Salmo pluggen

Salmo heeft vooral goede naam gekregen door haar kunstaas pluggen. Daarom heben we ze ook graag in ons Salmo pluggen assortiment. Tot de bekendste pluggen behoren:

 • Salmo Hornet: een plug met wereldfaam. Dit komt vooral door zijn felle actie en veelzijdige inzetbaarheid. Tegenwoordig ook met ratelende kogeltjes te verkrijgen.
 • Salmo Perch: een plug met een prettige schommelende actie. Er zijn al heel wat snoeken in Nederland en Belgie mee gevangen.
 • Salmo Pike: de perfecte snoekimitatie. Snoek vangt snoek en dat doet de Salmo Pike dan ook.
 • Salmo Fatso Crank: een variant van de Salmo Fatso die een duiklip heeft. Een hele goede plug voor in de polder.
 • Salmo Executor: plug met mooi schommelende actie. Prima om mee te werpen en slepen.
 • Salmo Tiny: miniplugje voor baars, kopvoorn, winde en forel. Heeft zich keer op keer bewezen.
 • Salmo Bullhead: imitatie van een rivierdonderpad die met name erg goed scoort bij baars en snoekbaars.
 • Salmo Minnow: klassiek plugje wat een echte allrounder is.
 • Salmo Freediver: zeer diep lopende plug. Perfect voor het vissen in diep water.
 • Salmo Lil Bug: imitatie van een insect. Geschikt voor het vissen op forel, baars, kopvoorn en winde.
 • Salmo Sparky Shad: een fel plugje dat het zowel in de stroming als in stilstaand water erg goed doet.

Jerkbaits

Ook door haar jerkbaits is Salmo bekend geworden. Ze nemen een vaste plek in ons mooie Salmo Jerkbait assortiment in. De bekendste jerkbaits zijn:

 • Salmo Slider: een hoge maar wel dunne jerkbait met een zijwaartse actie. De slider wordt in verschillende groottes geleverd en is daarmee geschikt voor vrijwel alle roofvissen
 • Salmo Fatso: deze jerkbait levert vooral groet snoeken, snoekbaarzen en meerval op. Hij kan ook als plug binnen worden gehaald. Het is een echte klassieker.
 • Salmo Jack: een van de eerste jerkbaits van Salmo. Het betreft een snoekimitatie. Onder het motto ‘snoek eet snoek’ scoort deze erg goed.
 • Salmo Sweeper: een subtiele jerkbait die net als de Slider een echte glidebait is. Hij beweegt bij het jerken naar de zijkanten en trekt zo de vis aan.

Ook hengels

Je er misschien niet meteen aan denken, maar Salmo heeft ook een aantal hele mooie hengels. Ze hebben deze uitgebracht op basis van enkele van hun beste soorten kunstaas. Zo is er gebaseerd op de Hornet een lijn hoogwaardige spinhengels die de naam Salmo Hornet Pro draagt. Deze hengels zijn in verschillende gewichtsklassen te krijgen. Ze zijn speciaal bedoeld voor het vissen kleinere pluggen. Ze hebben een fijne parabolische actie maar toch ook voldoende kracht om je plug goed aan te voelen. En voor de roofblei fans is er de Salmo Thrill Seeker Rod. Deze wat langere hengel is perfect voor het vissen op groter water met kleine pluggen zoals de Thrill. Je maakt er verre worpen mee en hij heeft de juiste body om goed contact met je kunstaas te houden en de grootste vissen te landen.

Video’s

Wij vissen zelf ook erg graag met Salmo kunstaas. Zie hieronder enkele video’s die we hiervan hebben gemaakt:

Een greep uit ons fraaie Salmo assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.