Spro

Spro

Spro is een van de bekendste hengelsportmerken als het gaat om roofvis artikelen. Zeker kunstaas zoals de Pikefighter, Rapper, en Screamin Devil spreken bij veel vissers tot de verbeelding. In dit artikel geven we meer informatie over Spro en haar producten.

Spro geschiedenis

Spro is in 1994 opgericht door haar moederbedrijf Gamakatsu. Hiermee was Spro vanaf het begin af aan de distributeur in Europa voor alle producten van Gamakatsu. Spro is gevestigd in Vianen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van diverse snelwegen. Vanuit Vianen bedient Spro nog steeds de hele Europese markt. Terwijl Spro in het begin van haar bestaan vooral Gamakatsu producten leverde is daar vandaag de dag geen sprake meer van. Weliswaar zit Gamakatsu nog steeds prominent in het aanbod maar Spro heeft daarnaast vooral haar eigen producten geintroduceerd. Dit heeft tot een aanbod van ruim 15.000 producten geleid, waarvan een flink deel bedoeld is om mee te vissen op roofvis. Spro werkt voor de roofvisserij met diverse experts samen. Henk Simonsz is daarbij een gevestigde naam terwijl ook een jongere generatie roofvisexperts steeds meer voor Spro aan het doen is.

Spro kunstaas

Spro levert diverse soorten kunstaas. Ze zijn vooral bekend om hun pluggen, jerkbaits, en softbaits. Dit kunstaas heeft veelal een Japans of Amerikaans uiterlijk. Felle kleuren, uitgesproken ontwerpen, en ratelende kogeltjes kenmerken het meeste kunstaas van Spro. De materialen die worden gebruikt zijn hoogwaardig, waarbij de Spro pluggen en jerkbaits erg hard zijn. Tevens bezit veel Spro kunstaas ratelende kogeltjes. Het idee is dat hier de roofvis ‘wakker’ mee wordt geschud. Doordat Spro is voortgekomen uit Gamakatsu heeft het kunstaas van Spro het grote voordeel dat het altijd met Gamakatsu haken is uitgerust. Deze behoren echt tot de scherpste (chemisch geslepen) en sterkste haken die er zijn.

Bekend Spro kunstaas

Tot de bekendste soorten kunstaas van spro behoren in ieder geval:

  • Spro Pikefighter triple plug: driedelige plug met vloeiende actie en ratelende kogeltjes. De junior variant is de kleinste en is een erg goed kunstaasje voor de polder.
  • Spro Screamin Devil Triple: driedelig plug zonder duiklip die erg natuurlijk door het water gaat. Ook de kleine baby variant vangt vaak grote vis.
  • Spro Ikiru Crank: reeks van kleinere pluggen met een goede actie. Inzetbaar voor diverse soorten roofvis.
  • Spro Rapper: jerkbait met wereldnaam. Is er een tijdje uit geweest maar behoort, indien leverbaar, tot de beste jerkbaits voor snoek, snoekbaars, en meerval.
  • Spro Fat Iris: een relatief nieuwe plug die het van zijn bolheid moet hebben. Verplaatst veel water en trekt door zijn plompheid en goede actie roofvissen aan.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.