Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Snoekbaars vissen vanaf de kant

Bij snoekbaars vissen denken veel mensen direct aan het vissen vanuit een bootje. Maar ook vanaf de kant kan je erg goed snoekbaars vissen. In de video wordt getoond hoe je het beste vanaf de kant snoekbaars kan vissen. Wij zetten de belangrijkste wetenswaardigheden uit de video voor je op een rij.

Snoekbaars vissen kant techniek

Snoekbaars vissen vanaf de kant doe je vooral met kunstaas shads. Je werpt de shad in, draait de lijn strak en draait hem met een aantal slagen van je vismolen naar je toe. Dan wacht je even om vervolgens weer met een aantal slagen van je vismolen de shad naar je toe te halen. Je kan hierbij ook je hengel wat bewegen. Je tikt hem tijdens het binnenhalen dan naar wat naar je toe. Op deze manier breng je de shad in beweging en geeft hem de beste actie om mee te snoekbaars vissen mee.

Snoekbaars vissen vanaf de kant met kunstaas

Shads en andere softbaits van een centimeter of 10 tot 12 behoren tot het beste snoekbaars kunstaas. Maar welke moet je kiezen? Het is hierbij in ieder geval belangrijk dat je de wind in de gaten houdt. We snoekbaars vissen immers vanaf de kant en we willen ver kunnen ingooien. Je kan bij veel wind dan ook beter voor slanke shads kiezen. Als er bijna geen wind is of je vist bewust dichtbij (kantvissen, kanticalen) dan kan je gerust wat bollere shads kiezen. Wat betref de kleur doen natuurlijke kleuren het vaak erg goed. Maar ook met felgroene shads is het prima snoekbaars vissen. Denk naast de keuze voor de shad ook eens na over de keuze voor de loodkop. Is er veel stroming of veel wind, dan kan je best voor zware loodkoppen kiezen. Denk hierbij aan 24 tot 28 gram. Bij weinig stroming en weinig wind dan kan je best voor loodkoppen van 14-18 gram kiezen.

Snoekbaars vissen kant materiaal

Als je vanaf de kant gaat snoekbaars vissen dan doe je er goed aan om een wat langere hengel te gebruiken. Zeker bij rivieren heb je kans op stenen bij kribben of een steil talud. Met een langere werphengel voorkom je dan dat je vaak vast komt te zitten. Kies ook voor een molen waar je snel mee kan binnenhalen. Ook dat voorkomt dat je onnodige vast komt te zitten. Als vislijn is het aan te raden om een gevlochten lijn te nemen. Die kan 13/00 of 15/00 dik zijn. Aan het uiteinde van de lijn monteer je vervolgens fluorocarbon als onderlijn of, als er veel obstakels in het water liggen, een voorslag van 60/00 nylon.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.