Shads en andere softbaits zijn bij het favoriet. Dit toont een onderzoek van deroofvisser.com onder bezoekers van haar website aan. Op de vraag met welk aas je het beste kan snoekbaars vissen antwoordden tegen de 70 sportvissers als volgt

  • Shads en andere softbaits (34%)
  • Een dood visjes (29%)
  • Pluggen (13%)
  • Een stukje vis  (13%)
  • Spinners (9%)
  • Lepels (2%)

Snoekbaars vissen shads favoriet

snoekbaars vissen beste aas

Het onderzoek laat zien dat shads en andere softbaits het meest favoriete aas bij het snoekbaars vissen zijn. Shads, zoals bijvoorbeeld de speciaal voor snoekbaars bedoelde Jackson Zanderbait, bewegen natuurgetrouw in het water, zijn zacht, en laten zich uitstekend over de bodem binnenvissen. Dit maakt ze voor de snoekbaars als echte bodemvis erg geschikt als kunstaas. Daarnaast zijn shads niet al te duur en heb je ze in tal van vormen, kleuren en maten. Daardoor kan je makkelijk wat wisselen en uitproberen tijdens het snoekbaars vissen. Naast shads komen pluggen en spinners als mogelijk kunstaas voor snoekbaars uit het onderzoek naar voren. Pluggen worden nogal eens achter de boot gesleept bij het snoekbaars vissen. De wat slankere en dieplopende modellen doen het dan het beste. Spinners worden minder gebruikt maar kunnen in de verzwaarde varianten goed worden gebruikt. Kunstaas lepels lijken daarentegen een vergeten soort kunstaas bij het snoekbaars vissen te zijn. Slechts 2% van de deelnemers noemt ze.

Snoekbaars vissen natuurlijk aas

Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat een groot deel van de sportvissers nog steeds het liefste met natuurlijk aas gaat snoekbaars vissen. Dode visjes en stukjes vissen worden door ruim 40% genoemd als het beste aas voor het snoekbaars vissen. Een dood visje is hierbij favoriet en scoort nauwelijks lager dan de nummer 1 aassoort shads en andere softbaits. Hieruit kunnen we opmakend at snoekbaars kennelijk vaak de voorkeur geeft aan natuurlijk aas. Het vissen met natuurlijk aas is vrij eenvoudig. Bied met een niet te dikke lijn een dood visje op de bodem van het viswater aan. Zo maak je een goede kans bij het snoekbaars vissen. Zitten er veel snoeken in het water dan is een dunne stalen onderlijn wel aan te raden. Dat voorkomt dat je lijn door wordt gebeten mocht er een snoek toeslaan.